sobota 11 lutego, 2017
Landbox – ekologiczne i bezpieczne opakowania do produktów spożywczych
Dobra wiadomość dla ekologicznie nastawionych konsumentów. Firma Landpack z siedzibą w południowych Niemczech zajmuje się produkcją ekologicznych opakowań z tektury falistej i słomy. Opakowania są używane głównie do transportu świeżych i schłodzonych produktów spożywczych i co ważne, w pełni nadają się do recyklingu.
Słoma jest używana od wieków dzięki swoim doskonałym właściwościom izolacyjnym. W połączeniu z tekturą falistą, opakowanie zapewnia optymalne warunki do transportu żywności. Wykonane z naturalnych materiałów; słomy i tektury falistej, zapewnia niezbędną amortyzację aby chronić towary a dodatkowo absorbuje wilgoć z powietrza, co pomaga utrzymać je w optymalnych warunkach.
Co więcej, opakowanie jest używane jednokrotnie, dlatego bezpieczeństwo żywności jest zagwarantowane. Nie ma obaw o zanieczyszczenia takie jak w skrzynkach wielokrotnego użytku.
Opakowanie gwarantuje izolację termiczną do 65 godzin w zakresie temperatur od 0 do 4 stopni Celsjusza.
Klienci mogą w prosty sposób pozbyć się zużytego opakowania wrzucając je do odpowiednich pojemników, w ten sposób przeznaczając je do ponownego użycia, a słomę umieścić w pojemniku na kompost lub w ogrodzie!
Tagi: designkartonmarnowanie żywnościopakowania tekturowerecykling