ZAMKNIJ     
  • Kreatywność (elastyczność - innowacyjność)
  • Ochrona produktu
  • Przyjazna środowisku
  • Wydajna i tania
  • Publikacje techniczne
  • Filmy
  • Naturalnie opiekuńcza

    Właściwe opakowanie może mieć decydujące znaczenie dla owoców i warzyw. Świeże produkty wymagają opakowań, które zapewniają amortyzację, wentylację, wytrzymałość, odporność na wilgoć i ochronę.
    Higiena jest kluczowa jeśli chodzi o pakowanie produktów świeżych. Skażenie krzyżowe jest prawdziwym problemem dla sprzedawców. Ekspozycja na ekstremalne wahania temperatury i wilgoci zwiększa to ryzyko.
    Opakowania z tektury falistej są używane tylko raz po czym poddawane są recyklingowi. Równie ważny jest proces produkcji tektury falistej, w którym wykorzystywana jest wysoka temperatura pozwalająca na zabicie wszystkich bakterii czyniąc ją bardzo czystą.
    Wysoki poziom czystości redukuje ryzyko krzyżowego zanieczyszczenia bakteryjnego podczas dostaw produktu w przeciwieństwie do skrzynek wielokrotnego użytku. Typowe przemysłowe procedury czyszczenia mogą pozostawić bakterie w pęknięciach i szczelinach na powierzchniach skrzynek nawet po czyszczeniu.
    Tektura falista jest doskonała do dostarczania owoców i warzyw w najwyższej jakości.