ZAMKNIJ     
  • Kreatywność (elastyczność - innowacyjność)
  • Ochrona produktu
  • Przyjazna środowisku
  • Wydajna i tania
  • Publikacje techniczne
  • Filmy
  • wtorek 1 kwietnia, 2014

    Innowacja w procesie pakowania skraca czas dostawy do klienta

    Przemysł tektury falistej zawsze wykazywał zaangażowanie w podnoszenie wydajności łańcucha dostaw do klienta. Niniejszy przykład unaocznia dokonanie znacznego skrócenia procesu pakowania całej gamy znanych produktów żywnościowych w Wielkiej Brytanii.

    Zapakowanie sześciu do dziesięciu paczek zupy Batchelor’s w tekturowe rękawy/kołnierzyki, które następnie owijane były w folię, wymagało pierwotnie użycia trzech różnych maszyn. Dzięki przeprojektowaniu opakowania tekturowego i zainstalowaniu dostosowanego do potrzeb użytkownika systemu case-packaging, wprowadzono proces jednoetapowy na trzech liniach produkcyjnych. Saszetki pakowane są obecnie przez maszyny w opakowania o różnym formacie, jak również w opakowania RRP (gotowe do sprzedaży detalicznej). Zmiana ta przyśpieszyła znacząco sprzedaż produktów, przy jednoczesnej redukcji opakowań plastikowych potrzebnych do przewozu, dostosowując jednocześnie cały proces do pięciu „zasad łatwości” – przewozu, otwarcia, uzupełnienia, sprzedaży i recyklingu. Więcej informacji pod: https://www.packagingnews.co.uk/sectors/corrugated-packaging/premier-performance-promotional-feature/

    Tagi: